HTML

Business Intelligence Polyhistor

Hírek, információk, tapasztalatok a BI világából

Friss topikok

Címkék

Már többször tapasztaltuk, hogy amikor a BO-ban a kapcsolatok paramétereit állítgatjuk, nem mindig veszi figyelembe.

Egy konkrét esetnél utána jártunk mit lehet tenni. A probléma az volt, hogy egy oracle kapcsolat esetében az Array Fetch Size méretét nem tudtuk 1000 fölé állítani, mert minden esetben azt visszaállította max 1000-re.

Erre a megoldás a következő:
A kliens gépen (ahol a kapcsolatokat kezeljük) a telepítési mappában egy paramétert módosítani kell.
El kell navigálni a \SAP BusinessObjects Enterprise XI 4.0\dataAccess\connectionServer\oracle\ mappába. Ha nem oracle-ről van szó, akkor az utolsó mappa a kapcsolat típusa alapján vátozhat (pl.: SAP). Meg kell keresni az oracleen.cod állományt (szintén kapcsolat típusonként más és más .cod állományt kell keresni).
Az állományban meg kell keresni a
<Parameter Category="CONFIGURATION" Editable="Yes" ID="ARRAY_FETCH_SIZE" Label="Array Fetch Size" Max="1000" Min="1" Type="Integer"></Parameter>
szakaszt. Itt látható az Array Fetch Size méretének maximalilázása, e miatt nem engedi 1000 fölé állítani. A Max="1000" paramétert kell növelni a szükséges méretre.

Nagyon kell arra figyelni, hogy ez a paraméter minden olyan kliens gépen be legyen állítva, ahol a kapcsolatokat módosíthatják. Ellenkező esetben visszaállhat az 1000-es érték a kapcsolatban egy felül exportálás után.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bipolyhistor.blog.hu/api/trackback/id/tr836162468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása