HTML

Business Intelligence Polyhistor

Hírek, információk, tapasztalatok a BI világából

Friss topikok

Címkék

Néha bizony a munkamenetek (session-ök) beragadnak... ez néha fel sem tűnik egy nagyvállalati környezetben, de ahol mondjuk csak 10 konkurens licensz áll rendelkezésre, ott már bizony akadhatnak problémák... De erre is van megoldás...

A KillSession egy ismeretlen forrásból származó alkalmazás, melynek segítségével "ki lehet lőni" a BO-ba bejelentkezett felhasználók munkameneteit.

Az alkalmazás használatáért semmilyen felelősséget nem tudunk vállalni és semmilyen támogatást nem tudunk adni, de eddig sehol, semmilyen problémát nem okozott.

Az alkalmazás telepítése:

  1. Szerezzük meg a KillSession alkalmazást (mivel elég nagy, nem tudtam ide felpakolni, de megoldjuk valahogy az eljuttatását: gabor.r@processorg.hu)
  2. Tömörítsük ki a KillSession.zip állomány tartalmát a BO Tomcat webapps mappájába (pl.: C:\SAP BO\Tomcat6\webapps\)
  3. Indítsuk újra a Tomcat-et


Az alkalmazás használata:

Az alkalmazást a http://boserver:port/KillSession linken lehet elérni és egy hasonló bejelentkező-képernyőre jutunk, mint azt az BI Launchpad esetén megszoktuk:

KillSession_logon.jpg
Fontos, hogy csak azok a felhasználók tudnak bejelentkezni, akik az "Administrator" csoport tagjai, így a felhasználók egymást csak úgy a szórakozás kedvéért nem tudják kilőni! :)


Bejelentkezés után elénk tárulnak a felhasználók munkamenetei, ezeket egyesével a munkamenet azonosító (Session ID) vagy csoportosan a felhasználó nevének megadásával tudjuk likvidálni.

KillSession.jpgFontos még az is, hogy az alkalmazás nem különbözteti meg az aktív illetve passzív munkameneteket, a "Remove" gomb megnyomása után azt megszünteti és az adott felhasználó minden nem mentett munkája elvész.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bipolyhistor.blog.hu/api/trackback/id/tr1005370545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása