HTML

Business Intelligence Polyhistor

Hírek, információk, tapasztalatok a BI világából

Friss topikok

Címkék

Kis kihagyás után folytatjuk a sorozatot. Ugyan ez két különböző alkalmazás mégis egybegyúrva érkezett a leírás amiből csemegézünk kicsit.

SAP Business Objects Analysis Suite

Ahogy az alcímből is látszok nem egy-vagy két alkalmazásról lesz szó, hanem egy komplett csomagról amikben a közös az OLAP elemzés.

OLAP elemző
Kis mértékben módosult a felület, ami plusz funkciókat is jelent. Modernabb objektum struktúra megjelenítést kapott, néhány kiemelt funkciót a fejlécbe, új forrásokhoz tud kacsolódni.

Office elemző
Az OLAP elemzőhöz hasonlóan itt is történt némi facelift. Készíthető élő PowerPoint prezentáció is.

Kapcsolat a Design Studio-val
Alapvetően a Design Stúdió lesz az elemzők eszköze, ami a BEx alternatívájaként szerepel a portfóliós listán. Komoly mobil támogatást is kapott az eszköz, forrásként már szinte elvárásként megjelent a AP BW és a SAP HANA is.
Ad-hoc elemzésre elsősorban az Analysis for OLAP eszközt szánják továbbra is. Ezek webes alkalmazások, de természetesen a SAP gondol az Office felhasználókra is.
Utóbbiaknak Analysis Edition for Microsoft Office lesz a preferált megoldás, mely egyben tudja kiszolgálni a komoly elemzőket és az ad-hoc elemzőket is.

Nézzük részleteiben is az eszközöket.

Analysis, edition for Office

Új támogatott források: SAP BW 7.0 és a magasabb verziók, valamint a SAP HANA 1.0 és a magasabb verziói.
Design Studio-val könnyen prezentálható mobile-on. Kapott új vízesés diagramot, ütemezhető BI Launchpad-on.

Analysis, edition for OLAP

Még jobb SAP BW integrációt kapott. Ilyenek a prompt-ok és azok merge-ölése, formázások átvétele BEx-től, OpenDocument támogatás. Exportálható Design Studio-ba.
A HANA integráción is javítottak, támogatott lett a hierarchia, a prompt-ok, az SSO. Egyedi csoportosítások állíthatóak be. Kapott új vízesés diagramot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bipolyhistor.blog.hu/api/trackback/id/tr135439766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása