HTML

Business Intelligence Polyhistor

Hírek, információk, tapasztalatok a BI világából

Friss topikok

Címkék

A mai napon megállt a teszt BO 4.1 környezetük. Oka, elfogyott a hely a 100 Gigás partíción. Két területen is találtunk olyan tartalmakat, amik feleslegesen foglalják a helyet.

1. InstallData mappa, ami a telepítő készleteket tartalmazza. Esetünkben a kiinduló rendszer 4.0 SP2 volt ami kapott egy patch-et, és 3db SP szint emelést. Ugyan itt vannak kliensek is, amik megkapták ugyan ezeket a frissítéseket. Ez összesen 18 Giga tárhelyet jelent az InstallData mappában. Ez ugyebár ahhoz kell, hogy lehessen egyszerűen visszalépkedni verziókat, feature-öket lehessen telepíteni, stb. Azonban, ha helyhiányban szenvedünk, vagy áttesszük egy másik partícióra, vagy simán töröljük, a BO el fog tudni indulni ez után. Én az átmozgatást javasolnám

2. SqlAnywhere adatbázis log ami minden tranzakciót log-ol.Ez nagyjából úgy néz ki, hogy az alig 50 Megás CMS adatbázisunkhoz 10 Gigás log fájl tartozik. Ez finoman szólva is sok. Sajnos azt nem találtam meg, hogyan lehet a log-olás mértékét szabályozni, de azt igen, hogyan lehet nullázni a fájlt.
<BO install dir>\sqlanywhere\BIN64\dbbackup.exe -c "ENG=BI4;DBN=BI4_CMS;UID=dba;PWD=<password>" -o c:\temp\dbbackup_log.txt -xo
PAUSE
Az ENG paraméter az Anywhere szerver neve ami alapértelmezetten BI4. A DBN az adatbázis neve ami alapértelmezetten BI4_CMS. Az alapértelmezett UID a dba.
Ha lefuttattuk a parancsot kapunk egy pár megás log fájlt.

Óvatosan bánjunk mindkét megoldással.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bipolyhistor.blog.hu/api/trackback/id/tr86974959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása