HTML

Business Intelligence Polyhistor

Hírek, információk, tapasztalatok a BI világából

Friss topikok

Címkék

Miért is akarom összevetni ezt a két módot az IDT-ben. Egyszerű, sajnos belefutottam egy problémába amit ugyan sikerült megoldani, de tudni akartam az okát.

A probléma az volt, hogy egy egyszerű single source univerzumot hoztam létre SAP R/3-hoz kapcsolódva, és valamiért nem tudtam két Infoset-et összekötni. Mindig azt mondta, hogy a join nem támogatott ennél a kapcsolat típusnál. A dühítő az volt, hogy pár hónapja csináltam egy hasonló univerzumot, ahol működtek a join-ok.

A megoldás meglepő volt. Nem single source, hanem multi-source univerzumot kell készíteni. A korábbi univerzum is így készült. Na ezt nem értettem. És sajnos a gyári IDT dokumentációból sem kaptam rá választ (elvileg működnie kellett volna), de legalább összeszedtem a két típus tulajdonságait.

Single-source Multisource
Tulajdonságok Egy forrás érhető csak el Akár több eltérő típusú forrás is elérhető. Később is bővíthető a kapcsolatok száma
Public, secured kapcsolat típus is elérhető Csak secured kapcsolat típus használható
A legtöbb kapcsolat típus használható, de nem mind.
SAP NetWaver BW connection és SAS connection csak itt használható
Elérhetővé válik a Data federation réteg, létrehozhatóak federated táblák
SQL syntax támogatás származtatott táblánál, kalkulált oszlopnál, tábla kapcsolatnál SAP BusinessObjects SQL adatbázis függvények is elérhetőek.
Az adatforrás által támogatott függvények használhatóak a származtatott táblákban, kalkulált oszlopokban, és a táblakapcsolatokban
A forrás adatbázis által használható operátorok és függvények elérhetőek, de nem szabványos SQL-92-vel (Oracle) Az SQL-92 szintaktika az alapértelmezett.
Adatforrások SQL szintaktikája és függvényeinek használata megengedett, de nem az SQL-92 szabvány alapján (Oracle)
Javasolt használat Ha kifejezetten SQL specifikus szintaktikát akarunk használni Több forrásból érkező táblák között kapcsolatok felépítéséhez
Ha az univerzumot lokálisan és repository-n keresztül is használni szeretnénk Ha SAP NetWeaver BW vagy SAS kapcsolatot akarunk használni
Ha SQL-92 szabványt akarunk használni
Ha a SAP BusinessObjects SQL függvényeket is akarunk használni

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bipolyhistor.blog.hu/api/trackback/id/tr496084454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása